maandag 17 november 2014

Emylia Hall: Het boek van de zomers***

Emylia Hall - Het boek van de zomers

Categorie: Romans
Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2013 07:03
Geschreven door Charlotte Veltman
003sterrenHall-Emylia-Het-boek-van-de-ZomersBeth probeert al jarenlang het verleden te vergeten. Na haar zestiende verjaardag heeft ze alle herinneringen gewist, en met haar vader afgesproken dat er over bepaalde zaken nooit meer zou worden gesproken. Dan krijgt ze echter een pakketje uit Hongarije. In het pakket zit een album vol foto's, knipsels en herinneringen. Dit fotoboek neemt haar mee naar de jaren die ze bij haar moeder Marika doorbracht in Hongarije. Haar moeder Marika is daar gebleven nadat de familie Lowe Hongarije bezocht na de val van de Berlijnse muur. Beth brengt daar zeven fantastische zomers door en daar komt een eind aan omdat er een geheim ontsluierd wordt.

'Het boek van de zomers' is beeldend en waarheidsgetrouw geschreven. Emylia Hall schrijft een sfeervol en bitterzoet verhaal over liefde en de geheimen die men bewaart om de liefde in stand te houden.

Het verhaal neemt je mee naar de warme zomers in je jeugd. De Hongaarse zomers bestaan uit zon, verliefdheid, verlangen, wijn, paprika's, koude kersensoep, papavers, nevelige bosmeertjes en blote voeten. Marika is een druk en wervelend persoontje, haar nieuwe partner Zoltan is veel rustiger. De vader van Beth - David Lowe - is een Engelsman, die niet in staat is de liefde die hij heeft voor zijn dochter te uiten omdat Beth dat niet toelaat. David heeft zo zijn best gedaan in zijn eentje een tienermeisje op te voeden.

Hall heeft een gemakkelijke en prettig leesbare schrijfstijl. Op een gegeven moment is het wel erg fijn dat er iets gebeurt, want de hoofdstukken over elke zomervakantie lijken wel erg veel op elkaar.

'Het boek van de zomers' is bij uitstek een boek om te lezen in de zon, thuis of op vakantie.
Het boek is een uitgave van de Orlandoleesclub en bevat leesclubvragen en een interview met de auteur.

Geen opmerkingen: