zondag 4 januari 2015

Olga Hoekstra: Dodenweg*****

 Olga Hoekstra: Dodenweg*****

Weer een auto-ongeluk waar een aantal jongeren de dood vindt. Ligt het aan het achterstallige onderhoud door de gemeente of is er toch iets anders aan de hand? Als lezer weet je het wel, er is een seriemoordenaar aan het werk die valt op jonge en blonde vrouwen. Inspecteur Thomas DeLohr, gekweld door persoonlijk leed, weet dat hij goed onderzoek moet doen, mede om zijn baan te kunnen behouden. Ook maken we kennis met de journaliste Fleur Benedictus die tegen de wil van haar vader journaliste is geworden en hem wil laten zien dat haar keus de enige goede is.

Ik was al voorbereid op een heel goed boek door vrienden en ja hoor, mijn eerste vijfsterrenboek van 2015 is een feit. 'Dodenweg' is een aaneenschakeling van bizarre ongelukken, een sadistische moordenaar en daarnaast de persoonlijke drama's van inspecteur Thomas en de fanatieke journaliste Fleur. De hoofdpersonen worden goed neergezet, met hun problemen, achterdocht en stoere gedrag. Maar ze zijn kwetsbaar en kwetsen elkaar als ze verliefd worden op elkaar door domme dingen te doen.

'Dodenweg' is het debuut van Olga Hoekstra, en samen met Bronja Hoffschlag van 'De dode kamer' was ze genomineerd voor het thrillerdebuut 2014. Hoffschlag won met slechts 1 stem meer. En als je 'Dodenweg' hebt gelezen snap je dat. Voor mij persoonlijk zijn de twee boeken totaal verschillend, wel beide thrillers en waar in 'Dodenweg' de hoofdrol wordt ingenomen door een inspecteur is dat in 'De dode kamer' een oudere broer die op zoek gaat naar zijn jongere broer. Beide hoofdrolspelers worden gekweld door schuldvragen, maar de vraag of dat terecht is mogen lezers zelf bepalen.

'Dodenweg' is het eerste deel van De Saksenburchttrilogie en het voordeel is dat ik op het tweede deel niet lang meer hoef te wachten, want ik weet dat de schrijfster keihard werkt aan het tweede deel.

Chapeau Olga Hoekstra en hopelijk laat deel twee niet lang meer op zich wachten.
Geen opmerkingen: