dinsdag 31 juli 2018

Jennifer Robson: Aan de oever van de Seine****


Jennifer Robson: Aan de oever van de Seine****

Vandaag, 31 juli 2018, verschijnt bij HarperCollins het boek ‘Aan de oever van de Seine’ door Jennifer Robson.

‘Aan de oever van de Seine’ is een mooie, vlot geschreven historische roman. Helena overleeft een ernstige vorm van roodvonk en besluit dat ze echt gaat leven. Door een verbroken verloving kan dat niet waar ze woont, en ze besluit naar haar (moderne) tante Agnes te gaan in de magische stad Parijs. Daar neemt ze schilderlessen en krijgt nieuwe vrienden. Eén van die vrienden is de Amerikaan Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune. 

Robson neemt je mee naar Parijs in de jaren twintig in de vorige eeuw. De wereld is veranderd na de gruwelen van de eerste Wereldoorlog. De roaring twenties zijn ook de jaren van idealisme en optimisme, de pianola, New Orleans jazz, en de charleston. De meeste landen worden nu democratisch geregeerd, ook de nieuwe staten in Oost-Europa. Uitzonderingen zijn Italië, (fascistisch), Spanje (militair) en de Sovjet-Unie (Communistisch). 

'Aan de oever van de Seine’ leest gemakkelijk, heeft niet al te veel diepgang. Het boek is een echte historische feelgoodroman met een happy end. Robson weet de Parijs prachtig neer te zetten en je ziet de Seine voor je, met Helena, tante Agnes, Helena's vriendin Daisy en natuurlijk Sam en alle andere personen die ten tonele verschijnen. Je ziet het zelfvertrouwen van Helena groeien. Het verhaal is charmant en sfeervol. Robson boeit. Als je van historische romans houdt is dat een extra bonus. Veel leesplezier.

Auteur: Jennifer Robson
Titel: Aan de oever van de Seine
Genre: Feelgoodroman
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 334

Met dank aan HarperCollins voor een exemplaar.


Geen opmerkingen: