zondag 16 september 2018

Dario Correnti: Heimwee naar bloed*****


Dario Correnti: Heimwee naar bloed*****

Wie is Dario Correnti is mijn vraag tijdens en na het lezen van ‘Heimwee naar bloed’ oftewel ‘Nostalgia del sangue’. Dario Correnti als persoon bestaat niet, het is een pseudoniem van twee auteurs die geheim willen blijven. Men wil zeker afwachten hoe ‘Heimwee naar bloed’ wordt ontvangen, het boek verschijnt in zestien landen….

De auteurs kunnen gerust zijn. ‘Heimwee naar bloed’ smaakt naar meer.

In ‘Heimwee naar bloed’ maken we kennis met twee journalisten, de bijna gepensioneerde Marco Besana en de stagiaire Ilaria Piatti. In het noorden van Italië vindt een aantal moorden plaats, zoals het in een thriller betaamt. De slachtoffers zijn gruwelijk verminkt. Piatti oppert aan Besana de theorie dat de moordenaar een seriemoordenaar uit de 19e eeuw nadoet, namelijk Vincenzio Verzeni.
Ze gaan samen op onderzoek uit, daarbij geholpen door de zwager van Besana die agent is.

Een wonderlijk duo is Besana en Piatti. Hij is een door de wol geverfde misdaadjournalist en zij is een groentje die door niemand op de redactie serieus wordt genomen. Maar Besana ziet haar potentie en leert haar het vak op zijn Marco’s….. Piatti is zeer vereerd dat zij door haar idool Besana serieus wordt genomen. De beide hoofdpersonen hebben geen gemakkelijk persoonlijk leven.

Correnti heeft een bijzondere schrijfstijl, en in het begin is het wennen dat alles in de tegenwoordige tijd wordt geschreven. Door de tegenwoordige tijd te gebruiken lijkt het of je er bij bent. Ze maken gebruik van korte hoofdstukken en het boek beslaat een kort tijdsbestek, van 9 december tot 5 februari, onbekend jaartal. Prachtige beschrijvingen completeren het beeld. Ook de historie, het verhaal van Verzeni wordt volledig beschreven. 

‘Heimwee naar bloed’ is spannend, is humoristisch, heeft goede verhaallijnen en plezierige hoofdpersonen. Deze thriller is een zoektocht naar een moordenaar door journalisten en heeft daardoor een andere inslag dan een moordonderzoek door rechercheurs. Dat is de charme van ‘Heimwee naar bloed’. Wat wil een lezer nog meer? Deze lezer is duidelijk, minimaal één vervolg met Besana en Piatti…..

Auteur: Dario Correnti
Titel: Heimwee naar bloed
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 446

Dank Uitgeverij HarperCollins voor een exemplaar.

Geen opmerkingen: