zaterdag 30 november 2013

Patrick Ness/Siobhan Dowd Zeven minuten na middernacht*****Patrick Ness/Siobhan Dowd: Zeven minuten na middernacht. *****

Dit schrijft Uitgeverij De Geus:

Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het meest gevaarlijke van alles van Conor, hij wil de waarheid.

De veertienjarige Conor is bijna onzichtbaar,  zo voelt hij zich. Op school wordt hij gemeden door bijna iedereen omdat zijn moeder ernstig ziek is. Ze heeft kanker en zal niet lang meer leven.  Dat laatste feit ziet Conor nog niet onder ogen. Daar heeft hij hulp bij nodig. Maar de hulp die opduikt is die van een verschrikkelijk zwart monster.

De kinder- en jeugdboekenschrijfster Siobhan Dowd stierf in 2007 aan kanker, maar had nog een laatste briljant idee voor een boek. Via hun gezamenlijke redacteur werd Patrick Ness (bekend van zijn overweldigende Chaos-trilogie) benaderd  om haar idee uit te werken. Dat doet hij op een prachtige, emotionele en gevoelige wijze met heel veel inlevingsvermogen. 
  de beurt.  Voor mij is
Zeven minuten na middernacht is een zwaar boek, maar ook een heel  belangrijk boek. Het boek won alle belangrijke kinderboekenprijzen in Engeland. Nu is Nederland aan de beurt . 

Voor mij is Zeven minuten na middernacht DE ontdekking van 2013, de roman van dit jaar. Het boek is ontroerend, emotioneel en geweldig geĆÆllustreerd door Jim Kay, is een aanrader voor iedereen en kandidaat voor boekenlijsten.Werkelijk een parel en ik ben erg onder de indruk, Zeven minuten na middernacht koester ik en zal mij helpen met het verdriet dat ik heb doordat mijn vader Alzheimer heeft en moeilijke momenten van vrienden die mij ook verdriet doen.Lees ook wat andere bloggers over deze roman schrijven 30 november 2013

1 opmerking:

Riet zei

Deze heeft wel indruk gemaakt zo te lezen.