zaterdag 26 september 2015

Jackie van Laren: Lief****Jackie van Laren: Lief****, deel 2 van Q-serie

Dit schreef ik een aantal weken geleden:

Op 30 juni jl. presenteerden Jackie van Laren en Meulenhoff Boekerij de nieuwe roman Zin, het eerste deel van de Q-trilogie. Zin vertelt over Nina de Wit, die een maand lang als assistent gaat werken voor de wereldberoemde DJ en producer Wessel Quist. Het tweede en derde deel van deze vrolijke, romantische trilogie over de internationale wereld van de dance, Lief en Ziel, komen later dit jaar uit.

Een aantal weken geleden lag het boek ‘Zin’ in mijn brievenbus, een boek geschreven door Jackie van Laren. Zij heeft twee grote passies in haar leven lees ik op de achterkant, muziek en verhalen. De  Q-serie is haar debuut als schrijfster.

Nu maakte de aankondiging van een Q-serie een andere gedachte bij mij los, nl. de Q-serie van Jussi Adler Olsen, maar deze Q-serie is een ander genre, Feelgoodroman, Chicklit en geen thrillerserie.
 In ‘Zin’ wordt Nina aangenomen als PA voor Wessel Quist van Q-Productions, bijnaam Q. Ze krijgt een contract voor 30 dagen waarin ze belooft te blijven, haar voorgangers hielden het niet lang uit met Q. Maar Nina valt als een blok voor Q (vanaf het eerste ogenblik) en je raadt het al, hij ook voor haar. 

Van Laren heeft kennis van zaken en de wereld van de muziek kent ze door en door. Ik vond dat een verademing, want ik ken de muziekwereld niet en zeker niet die van dancefeesten en dj’s. Ik kijk altijd met verwondering naar beelden van dj’s en ben trots op de Nederlandse dj’s die het zo ver hebben geschopt. Het is leuk om daarover te lezen, en een compleet nieuwe wereld te leren kennen.
Hoewel Q in het begin wel een beetje een eikel is, iemand die denkt dat alle vrouwen voor hem vallen en dat is ook zo, verandert hij in een leuke man voor Nina. Nina is het meisje dat niet kan geloven dat Q verliefd op haar is, en blijft ondanks alles de leuke en nuchtere meid. Haar verhalen over haar leventje met hippieouders is vertederend. Hoewel ze het niet eens is met de keuze die haar ouders maken is ze stapelgek op hen. ‘Zin’ is een sprankelend, prettig leesbaar en een heerlijk boek om te lezen. 

Maar er zit wel een minpunt aan dit boek, het einde is zo onvoorspelbaar dat ik dat niet had verwacht en helaas moet wachten op deel 2 ‘Lief’ of zelfs op deel 3 ‘Ziel’ om uit te vinden of het leven voor Nina een goed en prettig einde in petto heeft met of zonder Q. Ik kijk uit naar deel 2 ‘Lief’ dat in augustus verschijnt.

In ‘Lief’ moet Nina haar leven weer herpakken na de korte periode met Q. Iedereen is lief voor haar in het hippiehuis van haar ouders en er is nog iemand die erg lief voor haar is (de titel is hiermee wel verklaard).
‘Lief’ leest even prettig als ‘Zin’ . De stijl is prima en nog steeds leer ik over de muziekscene, en dat blijft leuk en heeft toch weer een aantal cliffhangers waardoor deel 3 ‘Ziel’ belangrijk wordt en een afsluiting over Nina’s leven. 

Op naar deel drie dus. Ook al zitten er een paar weken tussen het lezen van deze twee boeken, ik wist meteen weer waar het over ging. Deze serie feelgoodromans is een aanrader voor jong en oud. Eind goed, al goed?  U en ik zullen het zien, lezen dus.


Geen opmerkingen: