zondag 23 juli 2017

Iris Pinson: Donkertest****Iris Pinson: Donkertest****


Ondertiteling: Carrière, erotiek en tragiek

Dit schrijft uitgeverij Pinson Publisher:

Een erotisch drieluik waarin de zonde, beginnend met de oerzonde, eindigt in de hel. Geïnspireerd door het Hooiwagen-drieluik van de Nederlandse kunstschilder Jheronimus Bosch.
Hoe verhoudt zich de paradijselijke onschuld tot de schuld?

Lila, Péar en Victoria Van Gelre zijn drie zussen die het voor elkaar hebben. Ze zijn aantrekkelijk om te zien, hoog-intelligent, welbespraakt en ze hebben een grote aantrekkingskracht op mannen met status. Maar de dames zijn kritisch en ze zijn alleen ontvankelijk voor mannen van goede afkomst, die ook wat te spenderen hebben. De drie meiden weten niet beter. Van jongs af aan heeft hun moeder Margret, die een succesvolle Eurocommissaris is, alles in het werk gesteld om haar dochters van een bevoorrechte start in het leven te voorzien.

Victoria wordt in het studentenleven van Wichita USA geadoreerd om haar Europese aristocratische attitude. Als taxateur bij Kingston Real Estate doorloopt Lila een met goud bekleed carrière pad. Hun zus Péar is een talentvolle zwemster die met haar prestatiedrang alles op alles zet om bij de Olympische spelen de beoogde gouden medaille te incasseren.

De Van Gelre familie staat synoniem voor de allegorische voorstelling rondom een hooiwagen, waar iedereen gretig zijn aandeel probeert te bemachtigen. Helaas wordt de kar voortgetrokken door demonen, die langzaam de nietsvermoedende door het hooi verblinde familie in de richting van de afgrond trekt. De hoogwaardigheidsbekleders zijn niet de onpartijdige hulpbronnen, waardoor de zondenaars één voor één over een brug de hel worden binnengeleid.

Een interessant gegeven, een geschreven erotisch drieluik geïnspireerd door het Hooiwagen-drieluik van een kunstschilder. De drie elementen carrière, erotiek en tragiek maakten mij wel nieuwsgierig naar ‘Donkertest’. De cover is mooi, een landschap in de vroege ochtend, met een zonsopgang, met een muur ervoor. De omschrijving van de inhoud kan ik niet beter weergeven dan het bovenstaande.

Bijzonder is ‘Donkertest’ wel. Bewonderenswaardig ook, want het is niet gemakkelijk, een erotisch boek schrijven dat meer is dan platte seks en ook nog een verhaal is. Pinson kan dat. ‘Donkertest’ is een prima leesbaar verhaal, met goede omschrijvingen van lust, zonde en liefde, ook dat laatste. Tijdens het lezen krijg je rode oortjes.

Macht, wellust, lust, wraak, geld en liefde komen aan bod in deze erotische roman, die spannend is, niet alleen door de erotiek, maar ook door de verhaallijnen. Tijdens het lezen van ‘Donkertest’ dat uit drie delen bestaat blijven de hooiwagen en het drieluik wel door je hoofd spoken, want je wilt weten hoe het afloopt met de drie zussen Lila, Péar, en Victoria, en hun moeder. En wat gebeurt er met de mannen in het leven van de vrouwen, Sander, Liam, hun broer Lucas en wat is de rol van Joen in het geheel? Komt de zondeval ook hier aan bod?

Auteur: Iris Pinson
Titel: Donkertest
Genre: Erotische Roman
Uitgeverij: Pinson Publisher
Aantal pagina’s: 310

Dank Pinson Publisher voor een exemplaar.

1 opmerking:

sherry zei

Ik lees vrijwel zelden erotische romans. Maar deze spreekt me zeker wel aan. Zeker hoe jij je review hebt geschreven. Ik ben nu reuzenieuwsgierig geworden.