zaterdag 15 juli 2017

Jackie van Laren: Opstaan****Jackie van Laren: Opstaan****

Ondertiteling: Echte liefde roest niet

Dit schrijft Meulenhoff Boekerij over ‘Opstaan’:

Een verloren liefde hervonden

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen….

Hoe bijzonder klinkt het als je neef Tom tegen je zegt als je boek ‘Vallen’ is verschenen, “Goh, ‘Vallen’ en het volgende boek heet dan ‘Opstaan’?”. Het klinkt komisch en het is zo.Van Laren was helemaal niet van plan om een vervolg te schrijven, maar mede op verzoek van lezeressen ging ze een afgesloten verhaal toch open breken en een tweede boek schrijven over de avonturen van Anne en Rory. Haar uitgever vond het meteen een juist idee. En het begin van een vervolg was geboren, aldus schrijft Van Laren in het nawoord.

Als lezeres was ik erg verrast dat er een vervolg was op ‘Opstaan’. Ook voor mij was het een afgesloten verhaal, al was het einde anders dan verwacht. Maar goh zulke dingen gebeuren en ja relaties stranden, zeker als er media aan te pas komen en men grote verwachtingen van iemand heeft, een rockster, een filmster, een diva, een voetbalspeler. In deze kringen komen scheidingen of einde relaties helaas vaker voor.

‘Opstaan’ wilde ik heel graag lezen, mede door de schrijfstijl en onderwerpen van Jackie van Laren. Zij heeft kennis van zaken rondom muziek en muziekscènes, schrijft met een zeer vlotte pen en haar personages zijn echte mensen.

‘Opstaan’ is al het vijfde boek dat Van Laren heeft geschreven, na de Q-serie kwam ‘Vallen’ met deze opvolger. Eerlijkheidshalve vind ik ‘Opstaan’ beter dan ‘Vallen’, het verhaal is zoveel volwassener geworden, de karakters zijn beter uitgewerkt en de entourage is erg goed gevonden. Van Laren liet mij erg genieten van haar nieuwste boek, van begin tot het einde. (Nou ja mevrouw Van Laren, wat een raar einde, uw laatste hoofdstuk, u begrijpt mij vast wel! :-))

St. Mary’s is onvergetelijk en de eilandbewoners zijn heerlijke en eerlijke mensen. Prachtige sfeeromschrijvingen en heerlijke personages maken van ’Opstaan’ een feestje. En Rory, hij blijkt een hart van goud te hebben, de held doet wat hij moet doen, op zoek gaan naar zijn Anne. Hoe dat gaat en wat hij allemaal doet voor haar, moet U zelf lezen. En aan het einde staat er een grote glimlach op Uw gezicht.

En dan als laatste nog even dit....... :-)

Hoewel er aan het eind niemand vandoor gaat, en er wel een happy eind is, zijn er wel redenen voor een vervolg. Ik geef U mevrouw Van Laren een aantal opties.

Tom gaat met zijn lief een reis om de wereld maken en zij raken vermist;
Woz en zijn lief beginnen in het restaurant een kookshow op tv met alle gevolgen van dien;
St. Mary’s wordt het rockeiland met de muziekshow van de eeuw. Beginnende muzikanten worden ontdekt. Of spelen er andere zaken………..
 
Heel veel succes met Uw volgende boek mevrouw Van Laren, ik zal het graag lezen.

Auteur: Jackie van Laren
Titel: Opstaan
Genre: Roman
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Aantal pagina’s: 330

Dank Uitgeverij Meulenhoff Boekerij voor een exemplaar.

Een tijdje geleden schreef ik over ‘Vallen’ door Jackie van Laren:

‘Vallen’ is een aanrader:

1.       als je van feelgoodromans houdt,
2.       als je een boek wil lezen zonder al te veel gedoe,
3.       als je zin hebt in een chicklit,
4.       als je onderweg bent,
5.       als je thuis in je luie stoel ligt,
6.       als je in de zon zit,
7.       als het regent,
8.       als je fan bent van de boeken van Jackie van Laren,
9.       en elke andere reden die je kan bedenken om dit boek te lezen.

Voor ‘Opstaan’ geldt hetzelfde, met als toevoeging, . is nog beter.

1 opmerking:

sherry zei

Dat lijkt me een interessant boek. Ik ga hem ook lezen.