woensdag 21 november 2018

Dani van Doorn: Vreugde na verdriet***1/2


Dani van Doorn: Vreugde na verdriet***1/2

Uitgeverij Ellessy schrijft op de achterflap:

De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een onenightstand. Uit schaamte over zijn langdurige desinteresse, maar ook uit nieuwsgierigheid naar Leony, probeert hij een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette. Jeanette stemt met tegenzin toe, want hoelang zal die interesse van Leon duren? Ze wil haar dochter besparen wat haarzelf als kind is overkomen en maakt het hem niet gemakkelijk. Leon met zijn charme en vrolijkheid kunnen ze missen als kiespijn. Of toch niet?
Roman over verzoening en verlaat verdriet, dat veroorzaakt wordt door een onverwerkt verlies in de kindertijd. Daarnaast is er ook ruimte voor humor en romantiek.

Van Van Doorn heb ik een aantal boeken mogen lezen en zij geeft het genre Feelgoodromans een nieuwe andere impuls. Ze heeft een prettig leesbare schrijfstijl die moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt. Haar romans kunnen waargebeurd zijn en haar personages zijn mensen van vlees en bloed. Ze kiest niet voor gemakkelijke thema’s en in ‘Vreugde na verdriet’ vertelt ze over de gevolgen van een onenightstand, de geboorte van een kind en een alleenstaande ouder. In het verleden van de hoofdpersonen kwamen de verdrietige gebeurtenissen ook al voor.

In ‘Vreugde na verdriet’ zoekt Leon contact met zijn kind, al vindt moeder Jeanette dat minder fijn. Want waarom toont hij ineens nu wel interesse en is deze wel echt. Persoonlijk heeft zij minder goede ervaringen en dat doet zijn zaak geen goed. Je begrijpt heel goed waarom Jeannette aarzelt. Maar ook Leon wordt goed neergezet, en dochter Leony is spil tussen hun tweeën. 

‘Vreugde na verdriet’ is een minder vrolijke roman dan haar eerdere boeken en eigenlijk miste ik dat wel, maar de onderwerpen in deze roman zijn zwaarder. Hoe een en ander zich ontwikkelt moet U zelf lezen. 

Ik wens U allen veel leesplezier.

Auteur: Dani van Doorn
Titel: Vreugde na verdriet
Genre: Familieroman, Feelgood
Uitgeverij: Ellessy
Aantal pagina’s: 309


Geen opmerkingen: