vrijdag 2 november 2018

Bo Svenström: Wie zint op wraak****Bo Svenström: Wie zint op wraak****

Uitgeverij HarperCollins schrijft over ‘Wie zint op wraak’:

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.
Politiecommissaris Carl Edson is al lang niet meer de vurige detective die hij ooit was, maar de wreedheid van deze zaak raakt bij hem een gevoelige snaar. Hij bijt zich erin vast, net als de gedreven onderzoeksjournalisteAlexandra Bengtsson, die steeds als eerste over de zaak bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Het slachtoffer blijkt een beruchte crimineel met veel vijanden te zijn.
Maar wat aanvankelijk een zaak van de onderwereld lijkt, ontwikkelt zich langzaam tot iets wat veel gecompliceerder blijkt. Edson en Bengtsson raken verstrikt in een web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

Tja wat kan ik nu schrijven over deze thriller, zonder in herhaling te vervallen. Hij is goed, spannend en heeft een twist die je echt niet aan ziet komen. ‘Wie zint op wraak’ bestaat uit drie delen. Het eerste deel kabbelt voort na de gruwelijke ontdekking, maar in het tweede deel komt de vaart in het boek. Het afsluitende derde deel is erg spannend en ‘Wie zint op wraak’ wegleggen is dan geen optie meer, je wilt doorlezen. 

Auteur: Bo Svenström
Titel: Wie zint op wraak
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 478


Geen opmerkingen: