maandag 29 oktober 2018

Nathalie Pagie: IJsengel****


Nathalie Pagie: IJsengel****

Uitgeverij Boekerij schrijft over ‘IJsengel':

 De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

Een blauwe cover, ijs, mist en nevel, de titel IJsengel en de teksten “Een ijskoude ontvoering. Een verlaten hotel. De Zweedse winter.” Dit zijn de ingrediënten voor een ijzige,engelachtige thriller met sneeuw, ijs en kilte. 

'IJsengel' is een spannende, koude rillingen opwekkende thriller. Pagie heeft een vlotte pen. In het begin van het boek is het duidelijk waar het om draait, de ontvoering van Berndt, en het losgeld. Tot grote ontzetting van zijn familie komt hij na de betaling niet terug. Was zijn ontvoering al traumatisch, nu pas begint de nachtmerrie voor veel mensen, en niet alleen voor de familie……

Pagie heeft de kennis en macht om een literaire thriller te schrijven. Ze weet de relaties en problemen van personages goed neer te zetten. Verschillende personages zoals Rasmus, Berndt en Svenja zijn meer uitgediept. Door de korte hoofdstukken blijf je lezen.

Het verhaal is spannend, mede door hetgeen er gebeurt op het eiland. Het plot is onvoorspelbaar en voorspelbaar. Tijdens het lezen van ‘IJsengel’ moet de verwarming een tandje hoger, want je krijgt het letterlijk koud van dit verhaal en de omstandigheden. Het zou zo maar realiteit kunnen zijn.

Auteur: Nathalie Pagie
Titel: IJsengel
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 301

Dank Uitgeverij Boekerij voor een exemplaar.

Geen opmerkingen: