vrijdag 16 november 2018

Natalie Cox: Een onverwachte kerst****


Natalie Cox: Een onverwachte kerst****

Uitgeverij Boekerij schrijft over ‘Een onverwachte kerst’:

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Een onverwachte kerst is hilarisch, hartverwarmend en heerlijk kerstig, met een onweerstaanbaar onhandige hoofdpersoon. Eén ding is duidelijk: dit verhaal mag niet ontbreken onder je kerstboom!

In ‘Een onverwachte kerst’ door Nathalie Cox is de hoofdrol weg gelegd voor Charlie. Charlie is kort geleden verlaten door haar vriend en is weer single. Haar leventje wordt omver geblazen door een explosie in haar huis. Ze heeft lichte verwondingen en kan na haar ziekenhuisopname tijdelijk niet meer terug naar huis. Haar ouders zijn gescheiden en alle twee zijn ze in het buitenland. Schoorvoetend gaat ze akkoord om de kerstdagen door te brengen bij haar nicht Jez op het platteland die een hondenhotel heeft. Jez haalt haar op. Charlie maakt kennis met de honden en een aantal mannen waaronder Cal de dierenarts en Hugo met zijn hond Malcolm. En dan is daar ook nog Kerstmis. Eigenlijk heeft ze niets met Kerst, maar deze Kerstmis zal haar en andere personages nog lang heugen.

Charlie is een yup in Londen, maar op het platteland is dat niet zo handig. Ze is onhandig, eigenwijs en doet wat in haar hoofd opkomt zonder erbij na te denken. Dat levert natuurlijk een aantal hilarische momenten op en je ziet het voor je. Cox heeft een bijzonder leuke schrijfstijl, ze springt van de hak op de tak en schrijft zoals je Charlie hoort praten en denken. Daarnaast heeft ze oog voor detail en de hedendaagse tijd. Vanaf het eerste hoofdstuk word je in het verhaal getrokken. Je kijkt naar een film als je leest, je ziet alles zo voor je, Cox schrijft enorm beeldend. 

De honden die bij Jez verblijven zijn vertederend en je valt als een blok voor deze viervoeters, de Deense dog, Peggy de zwangere hond en nog een aantal. Cox moet wel een groot liefhebber zijn van honden en dieren. Eenmaal gestart in ‘Een onvergetelijke kerst’ pardon ‘Een onverwachte kerst’ kun je het boek niet meer weg leggen. Als een snelle lama draaf je door het boek. ‘Een onverwachte kerst’ is feelgood met een grote F, een hartverwarmend decemberverhaal dat je nog jaren kan lezen in deze tijd. ‘Een onverwachte kerst’ zorgt voor een grote glimlach op je gezicht. 

(Eigenlijk zou een vervolg wel heel fijn zijn……)

Auteur: Natalie Cox
Titel: Een onverwachte kerst
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 302

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor een exemplaar.

‘Een onverwachte kerst’ door Natalie Cox is een aanrader:
1.       als je van feelgoodromans houdt,
2.       als je een boek wil lezen zonder al te veel gedoe,
3.       als je zin hebt in een chicklit,
4.       als je onderweg bent,
5.       als je thuis in je luie stoel ligt,
6.       als er sneeuw ligt,
7.       als het regent,
8.       als je van dieren houdt,
9.       als je van Kerstmis houdt, of juist niet,
10.   als je kerststress hebt,
11.   en is een perfect cadeau voor Sinterklaas en Kerstmis.

Geen opmerkingen: