donderdag 18 december 2014

Alex van Galen: Ideale ouders****

Alex van Galen - Ideale ouders

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op dinsdag 26 juni 2012 10:31
Geschreven door Charlotte Veltman
4sterren478.IdealeOudersFabiënne is een beroemdheid met een duister geheim . Toen ze 17 jaar oud was werd haar babyzoontje van haar afgenomen, meteen na de geboorte. Ze was een pleegkind en niet altijd even gelukkig. Dan ontmoet ze een jongen van 15 die beweert haar zoon te zijn.

Fabiënne gaat de jongen achterna en daarbij wordt ze aangevallen, maar niemand gelooft haar. Als ze erachter komt dat haar vroegere gynaecoloog haar heeft gebeld en hij verdwenen is, gaat ze terug naar haar oude dorp. Maar Fabiënne beseft niet in hoeveel gevaar ze verkeert als ze zich inlaat met Léon, de vermeende vader van Ties, die Ties tegen alle partijen wil opzetten

Het verhaal zuigt je mee in onvrijwillige adoptie, ex-vriendjes, adoptieouders die absoluut niet mee werken en de vraag wie de vader van Ties is.

Het boek begint al spannend, maar de spanning wordt alleen nog maar opgevoerd. De personages zijn goed uitgewerkt en de verhaallijn heeft een goede opbouw. Het is een geloofwaardig verhaal. De vraag blijft wie de biologische vader is van Ties, de zoon van Fabiënne.

Het antwoord op die vraag houd je in zijn greep tot het eind van het boek, een eind dat eigenlijk een open eind is, en een ideaal begin voor een vervolg op Ideale ouders. Het boek leest lekker vlot door de korte hoofdstukjes. Elke keer denk je nog een hoofdstukje en voordat je het weet heb je het boek weer veel te snel uitgelezen. De schrijfstijl nodigt uit om nog meer boeken van Alex van Galen te gaan lezen.

Geen opmerkingen: