maandag 1 december 2014

Marjolein Uitzinger: Citytrip Berlijn****

Marjolijn Uitzinger - Citytrip Berlijn

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2013 07:26
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenUitzinger-Marjolijn-Citytrip-BerlijnThomas Dungelman - de ik-persoon - werkt als hotelmanager in Villa Lietzenburg in Berlijn. Hij is getrouwd met Ursula, de dochter van de eigenaars. Zijn schoonouders hebben nog drie kinderen, oudste zoon Jonathan die getrouwd is met Katerina, de jongste zoon Finn en Ole, de tweede zoon. 

Op een dag wordt de Nederlandse Nathalie Klaver dood gevonden aan de oever dicht bij het hotel. Zij is mishandeld en verkracht. De Kriminalpolizei doet onderzoek. Frau Doktor Elisabeth Wagner leidt het onderzoek. Thomas wordt verdacht van deze moord, vooral als een tweede dode vrouw wordt gevonden op dezelfde plaats. Hij gaat zelf op onderzoek uit.

´Citytrip Berlijn' is een prettig leesbare thriller. De spanning wordt langzaam opgevoerd. Marjolijn Uitzinger heeft kennis van zaken over Duitsland en de gewoontes van Duitsers. Erg prettig is het dat Duitse uitdrukkingen niet vernederlandst worden, maar gewoon in het Duits worden neergezet. Ze geeft er dan uitleg bij. Er is een groot lettertype gebruikt. Voor je het weet heb je het boek uit, mede doordat je wilt weten wie er achter de moorden zit.

Het verhaal boeit vanaf het begin. ´Citytrip Berlijn´ is spannend en wordt alleen maar spannender. De hoofdpersoon Thomas loopt in elke val die wordt opgezet, maar dat heb je als lezer niet in de gaten. Pas aan het einde komen alle eindjes samen en is de ontknoping totaal verrassend.
Uitzinger schrijft niet over verkrachtingen en moorden; ze zijn alleen gepleegd. Verwacht geen bloedstollende scènes. Het boek is spannend en het kwaad kan in elk mens geworteld zijn.

Het is erg leuk dat het verhaal zich afspeelt in Duitsland, met uitstapjes naar Nederland.

Geen opmerkingen: