maandag 1 december 2014

Karin Slaughter: Stille zonde****

Karin Slaughter - Stille zonde

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2013 08:44
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenSlaughter-Karin-Stille-ZondeHet verhaal begint met een eenvoudige inval in een drugspand. Maar al snel groeit deze eenvoudige zaak uit tot een grote operatie. Will Trent, een van de drie hoofdrolspelers van Slaughter, gaat undercover. Hij verzwijgt de undercoveroperatie voor zijn vriendin Sara Linton. Maar als alles mis dreigt te lopen, kan hij niet op haar steunen en zal hij concessies moeten doen om hun relatie goed te houden. Sara wordt ongewild bij de zaak betrokken als haar stiefzoon Jared in zijn huis wordt neergeschoten.

Zodra je bent begonnen met lezen in dit boek, word je meegesleept in een brute aanval op rechercheur Lena Adams en haar man Jared. Niemand weet wat er aan de hand is. En dan begint de rampenfilm in een snel tempo voorbij te komen. De mislukte inval, een undercoveractie waarbij gejaagd wordt op een grote drugsbaas, de aanval op Lena en Jared, en een gruwelijke vondst in het drugspand.

In 'Stille Zonde' gaat Karin Slaughter verder met de relatie tussen Will en Sara. Ze kruipt steeds meer en meer in de hoofden van hen en beschrijft alle emoties en hun drijfveren. Ook krijg je als lezer meer informatie over het verleden van Will.

Alles hangt met elkaar samen. De auteur geeft stukje bij beetje de ontknoping, zodat je blijft doorlezen en uiteindelijk samen met Will, Sara en de anderen de emoties voelt die deze zaak oproepen.
Alle boeken van Slaughter staan vol met geweld en pijnlijke slachtingen die tot in de details beschreven worden. Ook in 'Stille zonde' komen er gewelddadige en bloedige scènes voor. Een sterke maag is wel vereist.

 Een nadeel is dat Slaughter elke keer dezelfde hoofdpersonen opvoert. In ieder boek wordt een stukje ontrafeld van één hoofdpersonage. Het is raadzaam alle eerder geschreven boeken van Slaughter te lezen, zodat je weet wie wie is en wat hun onderlinge relatie is. Maar voor alle Slaughterfans is dit boek wel weer een feestje.

Geen opmerkingen: