maandag 1 december 2014

Ellen G.: Verdorven*****

Ellen G. – Verdorven

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2013 08:46
Geschreven door Charlotte Veltman
005sterrenG-Ellen-VerdorvenIn Berlijn vinden een aantal bizarre moorden plaats. De politie roept de hulp in van voormalig hoofdcommissaris Wolfgang. Hij is met vervroegd pensioen gegaan, omdat hij de gruwelijkheden niet langer meer aan kon. Hij woont zowel in Portugal als in Duitsland. Alhoewel hij net een opdracht als privédetective heeft aangenomen, aarzelt hij geen moment om te helpen en werkt hij weer samen met zijn oud-collega's van de Mordkommission.


'Verdorven' is het derde boek over Wolfgang. Ellen Gerretzen heeft een zeer boeiende thriller geschreven waarin ook ruim aandacht is voor de persoonlijke achtergrond van de hoofdcommissaris. Er wordt voortgeborduurd op de gebeurtenissen in zijn privéleven in het vorige boek, maar ook zonder haar eerste twee boeken gelezen te hebben is de persoonlijke lijn goed te volgen.

'Verdorven' is een zeer spannend boek en het boek heeft je in zijn greep als je eenmaal begint te lezen. Je wilt het niet weg leggen en je zit voortdurend in spanning . Net als de rechercheurs wil je weten wie er achter de moorden zit. Je leest dit dikke boek in een adem uit, mede omdat het prettig leesbaar is en er gebruik wordt gemaakt van een groot lettertype.

Ellen G. heeft oog voor detail, geeft mooie omschrijvingen en gebruikt echte Duitse uitdrukkingen. Door de verrassende wendingen is het een thriller die je van de eerste tot de laatste pagina meesleurt in de wereld van Wolfgang. De auteur heeft kennis van zaken. Ze weet veel over culturen en steden. Straten, gebouwen en leuke plaatsen in Berlijn en Lissabon worden beschreven. Maatschappelijke en actuele thema's worden in het verhaal verweven.

'Verdorven' is een fantastische politiethriller. Het boek is vlot geschreven en leest heerlijk weg. Er is slechts een minpuntje. Ik vind het enorm jammer dat ik deze auteur niet kende en haar eerdere boeken heb gelezen. Dat ga ik zeker nog doen.

Geen opmerkingen: