zaterdag 10 mei 2014

Eva Kelder: Het leek stiller dan het was****

Eva Kelder: Het leek stiller dan het was****

Dit zegt Uitgeverij Meulenhoff Boekerij:

Op Vlieland groeit Seije op bij haar alleenstaande moeder Fenna. Ze voelt zich buitenstaander op het kleine Waddeneiland, en alleen haar beste vriend Teun lijkt haar te bereiken en begrijpen. Uren struinen ze door de duinen; zilte lucht in de longen, blote voeten in het zand, en later ook de roes van net te veel drank en feestjes tot het ochtendgloren. Intussen lijkt Fenna te vergeten haar dochter op te voeden. Na een ingrijpende gebeurtenis grijpt Seije de kans om het eiland te verlaten en in Edinburgh te gaan studeren. Haar groeiende ambitie en een nieuwe liefde voeren haar zelfs nog verder van het eiland, naar New York. Kan ze haar angsten en onzekerheden van zich afschudden nu haar wereld groter wordt? Hoe strak kan de boog staan voor hij knapt? Het leek stiller dan het was is een even gevoelig als krachtig debuut over liefde en vriendschap, over loslaten, weggaan en weer terugkeren. Over waarom opgroeien op een eiland even vrij als verstikkend kan voelen, even geborgen als onveilig.

Het leek stiller dan het was mocht ik lezen voor Een perfecte dag voor literatuur.Op 15 april jl. blogden er heel veel lezers over dit boek, kijk maar op http://www.notjustanybook.nl/2014/01/het-leek-stiller-dan-het-was-eva-kelder/
Door persoonlijke omstandigheden was ik niet online en kon helaas niet bloggen, maar nu wel.

 "Een vogel is een vogel omdat hij niets anders is. Je bent al wie je bent. Je bent goed.” Deze zinnen vormen voor mij de kern van Het leek stiller dan het was. Voor iedereen die worstelt met vragen of alles uit het leven is gehaald en of je goed genoeg bent. Kelder laat weten dat je er toe doet, dat elke mens er toe doet. Het proza is mooi, prachtige lange zinnen, maar ook aantal zinnen met maar een paar woorden waarin alles wordt verteld. Het gebruikte lettertype is klein en de bladzijden staan vol met tekst. Het zorgt ervoor dat je nog beter en geconcentreerd leest.Waardoor Het leek stiller dan het was indringender wordt.Geen opmerkingen: