zaterdag 10 mei 2014

Marianne en Theo Hoogstraaten: Evenbeeld****Marianne en Theo  Hoogstraaten: Evenbeeld****

Dit zegt Uitgeverij De Crime Compagnie:

1628
Een jonge vrouw scheept zich in op een VOC-schip. Ze is zwanger geraakt van een Amsterdamse koopman bij wie ze werkte als dienstmeid en wil in Nederlands-Indië een nieuw leven beginnen.Tijdens een zware storm bevalt ze van een zoon. Niet veel later strandt de Batavia op een koraalrif, waarna meer dan 200 opvarenden op kleine eilandjes moeten zien te overleven. Er volgen maanden van honger, dorst en afschuwelijke moordpartijen. Zal de jonge moeder tijdig worden gered?

2013
Als de oom van Marrit onverwachts overlijdt, erft ze zijn pand aan de Keizersgracht en ongekend veel geld. Het testament bevat echter een aantal dwingende voorwaarden, die ze niet meteen begrijpt. Als ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat haar oom er is ingeluisd door een criminele organisatie. Al snel blijkt dat deze organisatie het ook heeft voorzien op Marrit.

Evenbeeld is het 1e boek van dit schrijversduo dat ik heb gelezen. De combinatie toen en nu is tegenwoordig een beproefd systeem. Zo ook bij Evenbeeld, maar hier gaat het verhaal over twee vrouwen.  De een leeft in 1628 en Marrit is van deze tijd. Het historische verhaal van Marritgie vind ik persoonlijk het allerbeste, Marrit zelf komt minder uit de verf. Er gebeurt zoveel dat mijn hoofd er wel eens van duizelde en dat is jammer. Je concentratie erbij houden is aan te raden. En een enkele keer terug bladeren helpt ook het verhaal te begrijpen. Spannend is Evenbeeld zeker. 

Dat Evenbeeld veel research vergde is absoluut te lezen.De historische gebeurtenissen zijn waarheidsgetrouw en zeer beeldend beschreven. Het lijkt wel of je er naast staat. Alle puzzelstukjes komen op het eind samen en vormen samen de ontknoping. 

Evenbeeld heb ik gekregen voor onze vriendenleesclubom samen te lezen van Uitgeverij De Crime Compagnie.

Geen opmerkingen: