vrijdag 6 mei 2016

Alexandra Heering: SinglegelukAlexandra Heering: Singlegeluk, zo doe je dat!

Soms komt er een boek op je pad dat ik niet wilde lezen, maar toch kreeg. Ja, dat is een verrassing, en dat gebeurde met ‘Singlegeluk' door Alexandra Heering. En zo begon ik toch te lezen.

Dit schrijft Uitgeverij Brandt:

Single zijn brengt unieke kansen met zich mee! Of het nu voor een maandje is, of voor jaren, een periode van vrijheid is iets waar je op bijzonder positieve manier gebruik van kunt maken: zuiver leven volgens je eigen inspiraties, tijd investeren in de mensen en passies die je voeden, ontdekken wat bij je past en waar je van houdt, concepten loslaten, nieuwe levensvormen verkennen en de wereld veroveren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van typisch single geluk.

Steeds meer mensen zijn voor korte of langere tijd single, eenmalig of vaker. Veel misverstanden doen nog steeds de ronde: singles zouden eenzaam zijn, of niet compleet. Het tegenovergestelde is waar: een single episode draagt de potentie in zich om je leven een flinke boost te geven en je sterk te maken. Je zet jezelf opnieuw op de kaart en zult nog verbaasd staan wat er in jou schuilt.

Aan de hand van haar eigen ervaringen, die van andere singles, en toelichtingen van wetenschappers en deskundigen, schetst Heering een positief en realistisch beeld van het ongebonden leven in de 21e eeuw. Dankzij dit boek, dat bol staat van verhalen en tips, kan de groeiende groep alleenstaanden in onze maatschappij volop genieten van nuttige en sprankelende single periodes in hun leven.

In zes hoofdstukken geeft Heering advies en laat je ze kennis maken met solo reizen, romantiek, woonvormen en vooral mensen die single zijn. Het boek staat vol positiviteit en creativiteit. Veelal zijn het mensen die een lange relatie hebben gehad of een aantal korte, nu gescheiden zijn en alleen verder gaan, als bewuste keuze.

De positiviteit spat er van af, en dat is nu ook juist mijn minpunt. Ik had wel graag een hoofdstuk gelezen met nadelen van single zijn. Maar daar was ik al voor gewaarschuwd in het voorwoord. Natuurlijk ploeteren er mensen met het alleen zijn schrijft Heering. Ze heeft echter zoveel mogelijk singles gesproken van de gelukkige groep. Met dat in je achterhoofd kan het boek verfrissend zijn. En kijk je anders naar alleenstaande mensen.

En na het lezen ben ik een leeservaring rijker.

Geen opmerkingen: