vrijdag 26 december 2014

Boekpresentatie Doelwit van Linda Jansma 2014

Boekpresentatie 'Doelwit' van Linda Jansma

Categorie: Blogposts
Gepubliceerd op zondag 23 maart 2014 14:14
Geschreven door Charlotte Veltman 
 
Jansma-Linda-Boekpresentatie-doelwitLinda Jansma presenteerde op zaterdag 22 maart haar vijfde thriller 'Doelwit'. Recensenten Sandra Bakker, Sandra van de Walle en Charlotte Veltman van Leesfanaten.nl waren erbij. Het filiaal van The Read Shop in Almere - onlangs geopend door de oprichter van Ezzulia.nl Eric Herni - stroomde vol met fans en vrienden. Natuurlijk waren ook de medewerkers van uitgeverij De Crime Compagnie aanwezig en uitgeefster Ilse Karman sprak in haar welkomstwoord zeer lovend over 'haar' schrijfster Linda Jansma.

Bijzonder is dat Linda's vorige boek 'Schuilplaats' pas in oktober 2013 verschenen is en dat er nu alweer een nieuw boek in de winkel ligt van de succesvolle schrijfster van Nederlandse bodem. Linda Jansma werd geïnterviewd door Natasza Tardio. Opvallend daaraan was de vraag naar het favoriete personage van Linda, in haar nieuwe thriller. Het antwoord daarop was Laila.
Doelwit is alweer het vijfde boek van Linda Jansma en het is anders dan haar vorige boeken. Het onderwerp is eerwraak en Linda baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen. "Eerwraak is een onderwerp dat je delicaat moet behandelen", vertelde Linda. Er wordt al snel te veel verteld of je oordeelt en veroordeelt te snel. Hoofdpersoon Judi in 'Doelwit' vertelt dingen, maar ze heeft ook haar geheimen.


Over haar schrijfritueel vertelde Linda dat zij geen schema's heeft of verhaallijnen, zij gaat achter de computer zitten en begint te schrijven. Lijstjes maakt zij nooit, behalve bij haar vorige boek 'Schuilplaats'. Er waren zoveel namen en personages dat ze die opgeschreven heeft met een kleine beschrijving. Een leuk detail is dat ze haar koptelefoon opzet en onder de opzwepende muziek van Meatloaf haar boek schrijft.
Op Facebook ging het al over het live interview dat tijdens de boekpresentatie plaats zou vinden. Degene die reageerde op vragen van Natasza Tardio was Puck Vermeulen, zij is een goede vriendin van Linda en ook een van haar proeflezers. Ze weet heel veel van en over Linda en werd spontaan naar voren gehaald om vragen te stellen. De belangrijkste vraag wie Linda's meest favoriete personage is uit al haar boeken is nu beantwoord, het is Janine uit 'Caleidoscoop'. Zij is een personage dat zich uit het niets opwerkt en ja dat klopt wel.

Natuurlijk nam Linda ook de tijd om de verkochte exemplaren van 'Doelwit' te signeren. Voor iedereen die aanwezig was, had ze een aardig en persoonlijk woordje.

Geen opmerkingen: