maandag 1 december 2014

Suzanne Hazenberg: Thriller****

Suzanne Hazenberg - Thriller

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2013 19:55
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenHazenberg-Suzanne-ThrillerYmke is getrouwd met Andy en heeft vier kinderen: Troy, de tweeling Dylan en Lloyd en dochter Marilyn. Ze heeft een goed leven. Ze werkt als scenarioschrijfster voor een soap. Ze wil een thriller schrijven over een psychopaat die het op onschuldige vrouwen heeft voorzien. Na een verjaardagsfeestje van zoon Troy verdwijnt Britt, het vriendinnetje van Lloyd. Ymke doet een nare ontdekking onder de kapstok. En dan verandert het leven van Ymke in een nachtmerrie.

De titel 'Thriller' is bijzonder. Want welke auteur noemt zijn boek naar een genre. Suzanne Hazenberg belooft met deze titel een spannend boek. Bij dit boek voel je een onderhuidse spanning die de auteur vast houdt tot het einde.

Het is een gemakkelijk geschreven boek. Het lijkt wel alsof Ymke naast je zit en haar verhaal doet. Ze vertelt over de soap waar ze scenarioschrijfster voor is, verhaallijnen en dialogen worden beschreven en die zijn zeer humoristisch. "In soaps lopen steeds huwelijken stuk, zegt Ymke, maar ik heb al een gelukkig huwelijk van 22 jaar". Maar de gebeurtenissen volgen elkaar op en je leest hoe Ymke's leven verandert in een nachtmerrie, een thriller. De ontknoping is verbijsterend.

Hilarisch zijn de teksten die Hazenberg schrijft over de vier puberende kinderen. Lezende ouders met pubers zullen hier zeker herkenning vinden.

'Thriller' is een knap staaltje psychologisch denken en schrijven van Hazenberg. Het enge van dit boek is dat de gebeurtenissen levensecht zijn en zomaar in je straat of buurt kan plaats vinden.

Geen opmerkingen: