maandag 15 december 2014

Sigge Eklund: Het labyrint****Voor Een perfecte dag voor Literatuur van Notjustanybook.nl las ik ‘Het labyrint’**** van Sigge Eklund.

 Magda, de dochter van Asa en Martin is verdwenen, spoorloos. Waar is ze en wat is er gebeurd? Niet te weten hoe of wat maakt een mens verschrikkelijk moe, verdrietig en het blijft maar spoken door je hoofd.
‘Het labyrint’ is een puzzel, geen chronologische volgorde, wel vier hoofdrolspeler, moeder Asa, vader Martin, Tom, de nieuwe redacteur van de uitgeverij van Martin en zijn ex. Wie is de schuldige aan dit drama, en waar is Magda? 

Moeder Asa is gek van angst en ze kan niet slapen. In de slapeloze nachten speurt ze naar Magda, zich nestelend in het hoofd van de ontvoerder. Alles wordt uitvergroot en het verdriet hartverscheurend en tastbaar.

Vader Martin is verdrietig, maar hij is verdachte. Hoe ga je daar mee om en wat doet dat met je relatie? De relatie met Asa is allang niet meer wat het was en lijkt soms of ze weer samen komen in hun gezamenlijke verdriet, maar op gezette tijden is de afstand groter dan het was. 

‘Het labyrint’ is een roman maar zou een thriller kunnen zijn, het is zenuwslopend, angstig en verwarrend. Alle personen zijn op een rare manier eng, ze hebben neuroses en je zit in hun hoofd. Is Magda verdwenen, omdat iemand zijn gelijk wilde krijgen of iemand treffen in het diepste van hun ziel? Alles is suggestie en antwoorden komen er niet.

Vloeiende zinnen, vol emotie en heel veel vragen, maar ook angstaanjagend.. Zo is de schrijfstijl van Eklund. Zo ervaar je de schrijfstijl en zo graag wil je dat Magda gevonden wordt. Om alle mensen rust te geven, of berusting, want als een mens verdwijnt zonder een spoor achter te laten staat je hele leven op tilt. 

Als smaakmaker op mijn blog had ik in samenwerking met Crispijn Sleeboom van Meridiaan Uitgeverij een aantal vragen mogen stellen aan de auteur. Ik hoop binnenkort de antwoorden op de door mij gestelde vragen te delen hier.

Lees hier wat mijn medebloggers over 'Het labyrint'schrijven.
1 opmerking:

Mick zei

Ja, ben heel benieuwd naar jouw vragen en zijn antwoorden...