maandag 1 december 2014

Lisa Unger: Verdronken hart***

Lisa Unger - Verdronken hart

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op zondag 02 juni 2013 08:30
Geschreven door Charlotte Veltman
003sterrenUnger-Lisa-Verdronken-HartDe hoofdpersonen in 'Verdronken hart' Birdy, Kate en Emily hebben alle drie een ander leven. Birdie is een koele, taaie vrouw die door toedoen van haar verleden de vrouw geworden is die ze nu is. Zij is verknocht aan haar eiland Heart Island. Kate is de dochter van Birdie en wordt door haar moeder gekleineerd. Ze heeft net een roman geschreven aan de hand van de dagboeken die haar tante en grootmoeder haar achterlieten. Emily heeft een leuke baan, maar een foute vriend en ze maakt een verkeerde beslissing. Een noodlottige beslissing van één van deze vrouwen brengt hen bij elkaar waarna de nachtmerrie uitbreekt.

Lisa Unger verweeft de verhalen over drie vrouwen die uiteindelijk samen komen. Deze vrouwen hebben een verleden waarmee ze moeten omgaan en dat ze moeten verwerken en ze worstelen met hedendaagse problemen zoals ouder worden, overgang, uiterlijk, geld en het krijgen van waardering voor de dingen die ze doen. Unger geeft volledige karakterbeschrijvingen en dat geeft herkenning, zoals uiterlijk verval (gaf een glimlach) en het worstelen met de liefde voor een verkeerde man.

'Verdronken hart' is gemakkelijk leesbaar en Unger schrijft op een hele natuurlijke wijze. Toch leest het boek niet zo vlot, mede door het grote aantal personen en het wisselen van de drie verhalen. Het boek vereist concentratie. Maar als je eenmaal in het verhaal zit wil je graag doorlezen en ontdekken wat Unger voor haar drie vrouwelijke personages in petto heeft.

Het is jammer dat 'Verdronken hart' wordt aangemerkt als thriller, dat is het boek niet. Een spannende roman is een betere benaming en past bij dit boek. Op basis van het thrillergehalte geef ik het boek twee sterren, als het in het romangenre was opgenomen kreeg het boek vier sterren, gemiddeld dus drie sterren

Geen opmerkingen: