donderdag 23 oktober 2014

Abigail Gibbs: Heldin van de duisternis/Herfstroos***

Abigail Gibbs – Heldin van de duisternis / Herfstroos


Categorie: Romans
Gepubliceerd op woensdag 26 februari 2014 07:21
Geschreven door Charlotte Veltman

003sterrenGibbs-Abigail-HerfstroosDe grootmoeder van Herfstroos is vermoord. Ze gaat weer bij haar ouders wonen aan de kust in Zuid-Engeland. Ze heeft bijzondere krachten. Op school wordt ze gepest vanwege haar littekens. Dan komt er een nieuwe knappe jongen op school. Hij heeft dezelfde tekens op zijn huid als zij heeft. Ze heeft akelige dromen over Violet en Kaspar, de vampierprins. Dat deze dingen erg gevaarlijk zijn, ontdekt ze steeds meer en ze gaat op onderzoek uit.

'Herfstroos' is het tweede deel van de serie 'Heldin van de duisternis'. Het eerste deel heet 'Violet'. Herfstroos is een normaal Engels meisje met uitzonderlijke krachten. De littekens op haar huid zijn geen gewone littekens, maar tekens. Door deze tekens wordt ze gepest en gemeden. Abigail Gibbs vertelt met verve hoe het is om gepest te worden en hoe een meisje steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Maar dan ontmoet de hoofdpersoon een jongen met dezelfde tekens en komen ze alle twee in de belangstelling te staan.

Gibbs creëert in de serie 'Heldin van de duisternis' een wereld vol magie met knappe vampieren, moedige heldinnen en zonderlinge figuren. Naast de spannende avonturen die de heldin beleeft en gelukkig altijd overleeft, is er aandacht voor romantiek. 'Herfstroos' is een boek waarmee je kunt wegdromen in de armen van een knappe man, die een vampier blijkt te zijn.

Het boek leest niet zo gemakkelijk, en dat komt doordat de nieuwe en vreemde wereld niet onze eigen wereld is. Je leest over dimensies, vreemde wezens en vreemde krachten. Ook de namen zijn fantasierijk. Daarom moet je goed je concentratie erbij houden wie wie is en wat wie doet. Maar dat doet aan het verhaal geen afbreuk. Het verhaal is avontuurlijk, spannend en vol fantasieën. Het is wel aan te raden om het eerste deel 'Violet' te lezen, want dan kan je veel meer genieten van 'Herfstroos' omdat je dan al een beeld hebt van de hier gecreëerde wereld.

Geen opmerkingen: