dinsdag 21 oktober 2014

Jean Kwok: Dans met mij****

Jean Kwok – Dans met mij

Categorie: Romans
Gepubliceerd op woensdag 13 augustus 2014 07:39
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenKwok-Jean-Dans-met-mijCharlie Wong is begin twintig en woont met haar vader - die noedelmaker is - en haar jongere zusje in Chinatown in New York. Haar moeder is overleden en was een talentvolle danseres. Charlie werkt als afwasser in het restaurant waar haar vader de noedels maakt. Ze solliciteert naar de baan van receptioniste op een dansschool en wordt aangenomen.
Als receptioniste maakt Charlie er een warboel van, maar als ze invalt als danslerares gaat dat zo goed dat ze de introductielessen mag gaan geven. Charlie kan dit echter niet aan haar vader vertellen.

Dan slaat het noodlot toe. Haar zusje is ernstig ziek en de Chinese traditionele geneeskunst - waar haar vader in gelooft - werkt niet. Charlie zal haar vader moeten overhalen naar een Westerse arts te gaan en de waarheid over haar carrière vertellen.


'Dans met mij' is een verrassend en prettig lezend boek. Met heel veel plezier lees je over Charlie die zo graag danseres wil worden maar dat van haar vader niet mag. Zeker niet als het de sexy dansen zijn die tegenwoordig voorkomen. Vader is een Oosterling met traditionele waarden. Hij zorgt goed voor zijn dochters.

Tijden het lezen van 'Dans met mij' kwam op de televisie een herhaling van de film 'Dirty Dancing' en het was net alsof je Charlie ziet in de hoofdrol. Ze wordt verliefd, wil heel graag dansen en dat zijn allemaal dingen die haar vader niet prettig vindt. Maar bij hem zie je groei in zijn denken over de Westerse mentaliteit en gebruiken.

Als je het boek uit hebt gelezen, wil je heel graag meer lezen over Charlie, haar familie en haar werk. Hoewel er moeilijke onderwerpen in het boek voorkomen, heeft Kwok er geen zwaar boek van gemaakt. De dialogen zijn simpel en de schrijfstijl is erg eenvoudig. Daardoor is 'Dans met mij' voor iedereen zeer toegankelijk. Ook niet-lezers zullen genieten van dit boek net als lezers die graag een aantal prettige leesuurtjes willen.

'Dans met mij' is een aanrader voor de vakantie, op het balkon, onderweg of gewoon lekker thuis lezen.

Geen opmerkingen: