zondag 19 oktober 2014

Milou van der Will: In mijn bloed*****

Komende weken zet ik hier recensies neer die ik schreef voor Leesfanaten.nl te beginnen met Milou van der Will In mijn bloed, 17 september 2014. Alles komt aan bod, romans, biografieën, chicklits en thrillers......... Ik kies de pareltjes en we gaan in de tijd terug tot 2012....

Milou van der Will – In mijn bloed 

Benthe Berg is journaliste. Tot haar grote verdriet blijkt dat haar eigen dochtertje Celine slachtoffer is geworden van een pedofiel. Ze zet alles op alles om hem veroordeeld te krijgen. Ze stuit daarbij op onbegrip van haar collega's, de mensen om haar heen en de bewoners van het dorp waar ze woont. Maar nietsontziend gaat ze door en dan beraamt ze een moord. Maar zal ze deze moord ook echt plegen?

005sterren

In mijn bloed' is een spannende en ontroerende thriller. Milou van der Will vertelt het verhaal van een moeder waarvan een kind misbruikt is door iemand die men vertrouwde. Ook al gaat het alleen om naaktportretjes of seksuele handelingen, alle emoties die je dan als ouder voelt worden door de auteur goed beschreven. Er heeft iemand met zijn of haar poten aan je kind gezeten en alle moederliefde, instinct en bescherming duiken op.


'In mijn bloed' boeit vanaf de eerste bladzijde met een cliffhanger en heeft een onverwacht einde. Het boek leest gemakkelijk en in korte tijd ben je een stuk verder, mede omdat je wilt weten wat er gebeurt met Benthe. En hoe meer ze de grip op haar eigen leven verliest door alles wat er gebeurt als blijkt dat er een pedofiel actief is geweest. Het onbegrip in het dorp is stuitend, maar ook waarheid. De onmacht van mensen wordt goed neergezet.

De waarheid is dat het de laatste tijd steeds meer voorkomt en dat het lijkt alsof een kind niet meer veilig is. Dat je de mensen aan wie je je kind toevertrouwt andere gedachten hebben. Het grote gevaar van de virtuele wereld komt naar voren. Mensen met kwade bedoelingen komen je huiskamer in zonder dat je daar het vermoeden van hebt. Van der Will laat met haar thriller de duistere kanten van mensen goed zien. Maar ook dat je - wat je ook doet - niet altijd je kind kunt beschermen. Dat is vreselijk en hartverscheurend om te weten en te lezen.