dinsdag 21 oktober 2014

Deon Meyer: Spoor*****

Deon Meyer – Cobra

Categorie: Thrillers
Gepubliceerd op vrijdag 18 juli 2014 07:46
Geschreven door Charlotte Veltman
005sterrenMeyer-Deon-CobraBennie Griessel wordt geroepen naar het luxe gastenverblijf in Franschhoek. Er heeft een gruwelijke slachtpartij plaats gevonden, waarbij er drie slachtoffers zijn. Er zijn een aantal aanwijzingen, zoals de mysterieuze spugende cobra op de kogelhulzen.
Griessel moet op zoek naar de moordenaar. Hij weet meteen dat zijn onderzoek niet gemakkelijk zal zijn, mede omdat twee slachtoffers leden van de Special Forces zijn. Het lijkt alsof er een vierde slachtoffer is die niet gevonden is. Is deze persoon soms ontvoerd? En wie is die mysterieuze Cobra?

 
 Bennie Griessel is een foute man, hij drinkt en hij liegt tegen zijn collega's en zijn AA-sponsor. Maar hij is goed in zijn werk en wil koste wat kost het onderzoek afronden. 'Cobra' is een spannende thriller en de personages zijn levensecht.

Als je eenmaal in het boek bent begonnen, zet Meyer er wel de vaart in. 'Cobra' is letterlijk een race tegen de klok, die Griessel voert om de zaak op te lossen. Achter elkaar volgen gebeurtenissen op en als je het boek dichtslaat, ben je echt wel toe aan een adempauze. Het boek is echter zo spannend dat je alleen maar door wilt lezen en het moeilijk weg kan leggen.

Meyer vertelt over de Zuid-Afrikaanse samenleving en hij gebruikt de Afrikaanse taal in combinatie met verbasterd Engels. Soms knipper je met je ogen om goed te lezen wat er staat, maar het geeft deze spannende thriller een extra humoristische inslag en dat werkt. Meyer heeft met 'Cobra' weer een meesterwerk geschreven en het abrupte einde doet alweer verlangen naar een vervolg.

Geen opmerkingen: