donderdag 23 oktober 2014

Nora Roberts: De schilder****

Nora Roberts – De schilderCategorie: Thrillers
Gepubliceerd op maandag 16 juni 2014 14:15
Geschreven door Charlotte Veltman

004sterrenRoberts-Nora-de-schilderHet beroep van Lila Emerson is huizenoppasser. Ze is single en leeft vanuit haar koffers. Haar echte passie is schrijven. Vrijwel elke gebeurtenis kan aanleiding zijn om een verhaal te bedenken. Haar leven verandert echter als ze getuige is van een dubbele moord.
Deze zaak lijkt een klassiek geval van moord en zelfmoord met een hoop papierwerk voor de politie en een zware klap voor de nabestaanden tot gevolg. Maar kunstenaar Ashton neemt contact met haar op, omdat zij de enige persoon is die hem kan helpen te ontdekken wat er gebeurd is. Hun zoektocht leidt van Amerika naar Italië. De kunst- en antiekwereld blijken een bron van kwaad te zijn.

Nora Roberts is een begenadigd auteur. Ze heeft al veel boeken op haar conto staan en met 'De schilder' heeft ze weer een mooi en spannend boek geschreven. Ze weet romantiek en spanning goed met elkaar te verweven en haar kracht is het neerzetten van levensechte personen. Geweldig is het dat Roberts met 'De schilder' weer een origineel verhaal heeft geschreven.

Het boek boeit vanaf de eerste bladzijde en is heerlijk leesvoer als je lekker wilt doorlezen zonder dat je je concentratie er bij moet houden. Prettige persoonlijkheden, een vlotte en leesbare schrijfstijl en 'De schilder' is weer veel te snel uitgelezen.

De beschrijvingen van New York en Manhattan geven je het gevoel dat je erbij staat. De vermiste Fabergé eieren spreken tot de verbeelding en de vriendschap tussen Lila en Lucie is levensecht.

Geen opmerkingen: