zaterdag 25 oktober 2014

Ilja Gort: De geluksvogel****

lja Gort - De geluksvogel

Categorie: Romans
Gepubliceerd op vrijdag 20 december 2013 12:48
Geschreven door Charlotte Veltman
004sterrenGort-Ilja-De-GeluksvogelIn 'De geluksvogel' zijn de hoofdrollen weggelegd voor Harold Werchter, een Nederlander die een wijnchateau in Frankrijk heeft, en de Fransman Régis, een wijnboer. De zaken gaan slecht voor Régis en Werchter adviseert hem om een camping te beginnen. Dat is het begin van een aantal hilarische, humoristische en bizarre gebeurtenissen.

Ilja Gort is een auteur die van humor houdt en zijn belevenissen met verve beschrijft. Heerlijk is het toch als een auteur met humor een roman kan schrijven en daarbij het absurde niet schuwt. Wijn maken is een vak en dat bewijst Gort maar weer met dit boek. Hij schrijft met kennis van zaken.

Als lezer kun je regelmatig een lach niet onderdrukken. Allerlei humoristische en bizarre voorvallen maken de twee mannen mee. De nuchtere Werchter en de simpele, ietwat naïeve Régis zorgen voor hilariteit. Régis is vriend van iedereen. Het is een komische en zeer absurde roman.

Het verhaal leest gemakkelijk. Wijnkennis wordt gespuid door Gort en daardoor kom je meer te weten over wijn maken. Dat geeft kracht aan deze roman. Zaken worden gecombineerd met het aangename. Als lezer kun je regelmatig een lach niet onderdrukken. 'De geluksvogel' is gebaseerd op het door Ilja Gort eerder geschreven boek 'Het Merlot mysterie'.

Geen opmerkingen: